Týden ostrých nožů Kupte si brousek CC-120 do konce tohoto týdne a dostanete od nás univerzální nůž Giesser zdarma. brousek vhodný na veškeré nože do kuchyně, na ryby, do přírody brousí pod standardním úhlem 20st. vyměnitelné kotouče nejprodávanější brousek Přečtěte si více o rozdílu mezi brousky Chef's Choice Tupým nožem? Nemusíte. Tupý nůž je jeden z nejčastějších nešvarů v kuchyni. Pomocí elektrického brousku nožů dokáže nabrousit a hlavně vytvořit nové ostří nože úplně každý. Professional... Celý popis

Koupit za 3 582 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Týden ostrých nožů
Kupte si brousek CC-120 do konce tohoto týdne a dostanete od nás univerzální nůž Giesser zdarma.

brousek vhodný na veškeré nože
do kuchyně, na ryby, do přírody
brousí pod standardním úhlem 20st.
vyměnitelné kotouče
nejprodávanější brousek
Přečtěte si více o rozdílu mezi brousky Chef's Choice

Tupým nožem? Nemusíte.
Tupý nůž je jeden z nejčastějších nešvarů v kuchyni. Pomocí elektrického brousku nožů dokáže nabrousit a hlavně vytvořit nové ostří nože úplně každý.
Professional Edge Select™ 120
Jeden z univerzálních a velmi oblíbených brousků na nože, který je určen pro kompletní sortiment nožů v kuchyni. V četně nožů sportovních, skládacích, pracovních a vlnitých. Brousek je určen pro vytváření ostří poškozených při používání, ale také k přebroušení a nabroušení nožů při běžném používání. Bez rizika přehřátí, jednoduše díky diamantovým kotoučům a přesným vodícím lištám.
Brousek udělá vše za vás
Proces broušení je jednoduchý díky vedení broušeného nože po kotouči pod správným úhlem 20st. který je obvyklý u evropských typů nožů (pro ostření asijských nožů použijte brousek CC-1520). Vy tak jen projíždíte nožem jako by jste chtěli krájet brousek a ten vše udělá za vás.
Jedno video vystačí za deset rádců.

Třífázové broušení CC-120
fáze Vytváření hrany
Na noži vytváří nové ostří o stabilním širokém úhlu. Je to výchozí příprava ostří před dalšími fázemi broušení. Používá se když již nůž nejde naostřit žádným jiným způsobem (fází 2 a 3).
 

Pokud chcete krájet tvrdé materiály či potraviny (maso, tvrdá zelenina, pracovní nože), přeskočíte fázi 2 a přejdete rovnou na fázi 3. Nůž zůstane déle ostrý.

 

fáze Broušení
Vytváří druhou hranu, která je blíž ostří nože. Tím se nůž stává ještě ostřejší a krájení přesnější a jemnější. Je používáno častěji než fáze 1. 
 

Ostří je vhodnější pro měkčí potraviny či přesné krájení. Krájení je jemnější a snažší. Ostří je také ostřejší, ale zákonitě méně odolné proti hrubému zacházení - nárazy na dřevo při porcování masa či u pracovních nožů atp. 

fáze Leštění
Leštění je poslední fází při broušení nože. Zajišťuje jeho dokonalé vyhlazení a maximální ostrost. Vylešťuje ostří od špon a také slouží pro ostření vlnitých a zubatých nožů.
 

Tato fáze se používá také pro běžné doostření nože (namísto růčních brousků). Slouží pro jemné vyhlazení již vytvořeného ostří (fází 1 a 2). Používá se nejčastěji. 

 

+
Univerzální brousekJednoduché broušení s výborným výsledkemVyrobeno v USADají se vyměnit kotouče

-
nebrousí nůžky

Technické parametry:

Počet fází broušení
3

Materiál brusných kotoučů
100% diamantové abrazivo

Úhel broušení
20°

Jednostranné broušení
Ano

Fáze tvorby ostří
Ano

Fáze broušení nožů
Ano

Fáze leštění ostří
Ano

Vhodné pro kuchyňské / kuchařské nože
Ano

Vhodné pro řeznické nože a sekáčky
Ano

Vhodné pro sportovní / lovecké nože
Ano

Vhodné pro zubaté / pilkové nože
Ano

Vhodné pro keramické nože
Ne

Výška
11 cm

Šířka
24,5 cm

Hloubka
11 cm

Hmotnost
1,91 kg

Napětí
230 V

Příkon
75 W

Výroba
U.S.A.

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Chef's Choice